Výlet - Gold Coast

V pátek 22. 11. si mě po práci vyzvedl Matt s tím, že pojedeme na Gold Coast k jeho kamarádovi Mikevi na návštěvu. Tož jsme jeli snad kolem 11 pm a dorazili jsme na místo určení za hodinu. Místem určení byl naprosto luxusní apartmán v residental domě přímo na pláži. Ten večer jsme si dali s jeho kamarádem a jeho přítelkyní Daiquiri jak z čerstvého manga :-P

V sobotu ráno jsme vyrazili na pláž...mno, vyrazili...ušli jsme pár kroků a byly jsme na písku. Apartmán má totiž obrovský balkon s výhledem na otevřený oceán. Nádhera nesmírná. Vlny byly celkem vysoké, ale ne tak dravé jako na Byron Bay. Dalo se i plavat. Ten den se teploty vzduchu pohybovali kolem 35 stupňů, takže písek pálil do chodidel opravdu hodně. Lehli jsme na chvilku na pláž, kde mi Matt četl knihu. Slunce ale pálilo tak, že ač jsme byli natření opalovacím krémem, tak jsme se museli zakrýt ručníkem. Po smytí slané vody jsme si připravili mňamkoidní sandvič s avokádem, rajčetem a kuřecím masem. Jelikož jsem měla ve 4 hodiny směnu, vyrazili jsme přes Surface Paradise do Brisbane.

Tento víkend začalo schoolies. Jedná se o tradiční očekávanou akci studentů, kteří ukončili zdárně své studium na střední škole. Mládežníci se vypraví na týden na Gold Coast, kde utratí nehoráznou sumu peněz a užívají života až nezdravým způsobem. Samozřejmě se přes toto období, které trvá všeobecně dva týdny, zvýší ostraha na Gold Coast. Avšak ani to neeliminuje nezodpovědné chování mládežníků...holduje se alkoholu, drogám, sexu, dopravních nehodám a riskantním akcím. Opravdu dobře se mají v té době hotely a kluby. Student tu za týden utratí v průměru 2500 AUD a ještě si domů může přivést seriózní problém na krku. A úžasní rodiče nejen že jim výlet zaplatí, ale dokonce je i odvezou na místo určení. Otázka zní...koho bych liskala víc. Katastrofa, když ani rodiče nemají rozum!

Žádné komentáře: