Evropani do Austrálie

Život v Austrálii pro cizince z Evropy není vůbec jednoduchý. Pokud má člověk našetřené peníze na cestování po Austrálii, bez problémů je tu utratí s nádhernými zážitky, zkušenostmi, kouzelnými fotkami a vzpomínkami. Austrálie je pro cestování naprosto ideální místo. Pokud však člověk směřuje do Austrálie s cílem se tu pracovat a usadit, nemá to vůbec jednoduché (ba dokonce nemožné), pokud tu nemá příbuzné, blízké přátelé...zkrátka někoho.

Pokud má štěstí a jeho firma jej pošle do Austrálie pracovně, může tu zůstat až na pár let, což mu ale nezaručuje získat víza na trvalý pobyt.

Další možnost je vyjet do Austrálie jakožto student. Ať už student angličtiny nebo nějakého oboru, je hodně těžké tu studovat a pracovat zároveň tak, aby si člověk vydělal na živobytí a ještě šetřil na další školné, pokud si chce v Austrálii svůj pobyt prodloužit. Před svým příjezdem do Austrálie student utratí až několik desítek tisíc euro s tím, že se mu ty peníze prakticky nevrátí. Ať tak či onak, je to tu postavené na tom, že kdo se vydá do Austrálie za studiem (sebedelšího kurzu) peníze, co tu vydělá, tu zároveň utratí...koupí si letenku zpět domů a je rád, pokud si přiveze domů pár peněz. Pokud člověk umí dobře anglicky a může se ucházet poměrně snadno ucházet o zaměstnání, která jsou v Austrálii žádaná.

Jak to chodí se získáváním bodů, není mi moc dobře známo, ale nemyslím si, že to není zrovna snadné.

Pravdou je, že každá evropská země má jinak uvedené podmínky pro pobyt jejích občanů na území Austrálie. Hodně zvýhodňuje Asiaty (především Korejce, Číňany a Japonce), což je dáno mnohaletý zahraničním obchodem Asie-Indonésie-Nového Zelandu-Austrálie.

Žádné komentáře: